25 Şubat 2015 Çarşamba

Bauci.. 
Bulutların üstünde bir kent.
Sakinleri dünyaya özlem duyuyorlar ama çok nadir yeryüzünde bulunuyorlar. Ve çıkarken bir hüzün kaplıyor içlerini...

Kalemimizin en narin yerinden tutarak bütün zarifliğimizle eskizimizi çizdik.

Duygu avı etkinliği

Kentler ve Gözler - 5


Eskiz çalışması - 1


Kavram dünyası etkinliği

Sorular üzerinden kavram dünyası etkinliği - Grup çalışması


eskiz çalışması2-yansıma-kendinden korkma


Misafir hocamız eşliğinde yaptığım eskiz çalışmam.

Fillide’ye geldiğinde kanalların üzerinde binbir türlğ köprü görür keyiflenirsin:kavisli köprüler ,üstü kapalı ,kirişli köprüler,dubalı, parapetleri işlemeli asma köprüler;ne çok çeşitli pencere bakar sokalara :çift kanatlı kemerli pencereler,dar ve sivri kafesli pencereler ; ne çok çeşidi vardır döşemelrin :iri çakıllar,büyük karo taşlar ,parke taşlar,beyaz mavi seramik lehhalar .kent her noktasında süprizler sunar bakanlara:kale duvarlarından bir kapari dalı sallanır,bir rafta üç kraliçe heykeli tepesinde bir soğankubbe .Kenti yallnızca bakısınla şöyle bir okşayıp ayrılmak zorundaysan ‘’Fillideyi her gün gözleri önünde bulanlar ne mutlu’’ diye bağırırsın hayıflanarak.
Oysa ömrünün geri kalanını orada geçirdiğinde olur.Çok geçmeden solar kent,gülpencereler ,raflardaki heykelller kubbeler YOK OLUR.Bütün fillideliler gibi sende bir sokaktan ötekine zikzak hatları izlersin.Adımların ,gözlerin dışında değil içinde kalan ,unutulmuş,silinmiş leylerin peşindedir artık:iki kemeraltından birisi sana hep daha çekici geliyorsa bu,işli geniş kollu elbisesiyle bir genç kız otuz yıl önce o kemerin altından geçiyordu diyedir,yada bugun nerede olduğunu artık anımsamadığın tıpkı o kemer altı gibi günün belli bir saatinde ışık aldıgı içindir yalnızca .
(Metin kısaltılmıştır. )
Bu bölümden kentte yaşayan kişi için kentin anlamını yitirdiği ,parlak renklerin kendini siyaha ve griye bıraktıgını düşündüm ve çektiğim  fotoğrafta kişi için silinen bir kare yakalamak istedim.

24 Şubat 2015 Salı

eskiz çalışması

22 Şubat 2015 Pazar

http://www.arkitera.com/kose-yazisi/73/otekilerin-mimarligi

15 Şubat 2015 Pazar

atölye avare

Tema: Heybeliada’da mekanın bedenselleşmesi
Günümüzde pek çok alanda baskın olan görme duyusu mekan üretimini de sınırlandırmaktadır. Halbuki içinde yaşanan ve yaşayan mekan için retinal mimarlıktansa çok duyululuk öne çıkarılmalıdır.   Algıların, duyuların ve heyecanların harekete geçtiği mekanı bedenselleştirme arayışında Heybeliada’da avareyiz…

“Yine de avare ile alık alık gezeni birbirine karıştırmayalım: Bir nüans söz konusu […] sıradan avare […]daima bireyselliğinin tam hakimiyetindedir. Alık alık bakanın bireyselliği ise tam tersine, onu esrime ve kendinden geçmeye kadar iten dış dünya tarafından emilerek kaybolur…”Ce qu’on voit dans les rues de Paris(1855) Victor Fournel*
* Thierry Paquot, Şehirsel Bedenler, Everest Yayınları, 2011